nl | en
 • We tend to look through language and not realize how much power language has. (Deborah Tannen)    
 • The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place. (George Bernard Shaw)     
 • Writing is not necessarily something to be ashamed of, but do it in private and wash your hands afterwards. (Robert Heinlein)     
 • Writers will happen in the best of families. (Rita Mae Brown)     
 • Why do writers write? Because it isn't there. (Thomas Berger)    
 • Language is an art, like brewing or baking. (Charles Darwin)    
 • The process of translating comprises in its essence the whole secret of human understanding of the world and of social communication. (Hans Georg Gadamer)    
 • Arguments over grammar and style are often as fierce as those over IBM versus Mac, and as fruitless as Coke versus Pepsi and boxers versus briefs. (Jack Lynch)    
 • If my doctor told me I had only six minutes to live, I wouldn't brood. I'd type a little faster. (Isaac Asimov)     
 • Writing well means never having to say, 'I guess you had to be there.' (Jef Mallett)    
 • I was working on the proof of one of my poems all the morning, and took out a comma. In the afternoon I put it back again. (Oscar Wilde)    
 • Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after. (Anne Morrow Lindbergh)     
 • No passion in the world is equal to the passion to alter someone else's draft. (H. G. Wells)    
 • Western Europe owes its civilization to translators. (Kelly Louis)    
 • The best way to become acquainted with a subject is to write a book about it. (Benjamin Disraeli)    
 • The skill of writing is to create a context in which other people can think. (Edwin Schlossberg)     

zet mijn teksten maar tegen de muur

In een eerdere post schreef ik al over mijn interimwerk voor VVV Zeeland. Dat was enorm gaaf om te doen, maar er zat ook nog een kers op de taart waar ik nog niet over geschreven had: mijn bijdrage aan het VVV-Inspiratiepunt.

VVV-kantoren in Zeeland worden VVV-Inspiratiepunten. Je kunt er op de zakelijke site van VVV Zeeland alles over lezen maar in het kort komt  het erop neer dat de vraag van de consument verandert en dat de VVV daarop inspeelt door meer beleving en inspiratie te bieden. In zo'n Inspiratiepunt worden de verhalen van Zeeland verteld. Tot aan de muren aan toe. Die staan bomvol objecten, indrukwekkende en mooie foto's en… tekst. Van mijn hand. Hoe stoer is dat?

wand 2
Nou, het kan nog een tikje stoerder. Want op al die teksten waar we na mijn schrijven met een heel projectteam nog aan hebben zitten schaven (en soms hakken en zagen) ben ik ongelooflijk trots, maar nog trotser ben ik op mijn gedicht.

Voor wand 2 (direct na binnenkomst links) was een korte, in het oog springende, pakkende tekst nodig en dan wel een tekst die niet zomaar over Zeeland gaat, maar echt een herkenbaar en inspirerend Zeelandgevoel moest verwoorden. Maar dan wel op een unieke manier. Gelukkig, geen enkele druk op mijn schouders dus.

dichten is schrappen
Al snel besloot ik uit te proberen of het zou lukken om een gedicht te maken dat mijn eigen Zeelandgevoel weergeeft. In de hoop dat dat gevoel ook binnenkomt bij derden. Net zoals ik dat met mijn reguliere teksten doe, ben ik gewoon gaan schrijven. En heel veel gaan schrappen. Na een versie of vier was ik tevreden en toen ik het bloedjenerveus voorlegde, bleek de rest van het projectteam er ook blij mee te zijn. En zo komt het dat je naast allerlei reguliere teksten in het VVV-Inspiratiepunt ook een gedicht van mijn hand ziet.

19 februari is het Inspiratiepunt Domburg geopend en als het goed is, volgen er nog meer van dit soort transformaties in de rest van Zeeland. Ga er vooral eens een kijkje nemen, ook als je zelf in Zeeland woont. Niet alleen om dat gedicht te zien, maar ook omdat het écht een mooi punt  is om inspiratie op te doen voor wandelingen, fietstochten en andere fijne uitstapjes. O, en ga vooral ook op de foto in de Greenroom met op de achtergrond de leukste Zeeuwse achtergronden. Fotoimpressie van het nieuwe VVV-Inspiratiepunt staat onderaan. PS: Voel je volledig vrij om je eigen Greenroomavontuur charmanter aan te pakken dan ik het op de surfplank deed (hoewel het bij de tweede poging al beter lukte; zie me daar shinen).

meer over teksten van SBText