nl | en
 • Arguments over grammar and style are often as fierce as those over IBM versus Mac, and as fruitless as Coke versus Pepsi and boxers versus briefs. (Jack Lynch)    
 • Writers will happen in the best of families. (Rita Mae Brown)     
 • We tend to look through language and not realize how much power language has. (Deborah Tannen)    
 • No passion in the world is equal to the passion to alter someone else's draft. (H. G. Wells)    
 • Writing is not necessarily something to be ashamed of, but do it in private and wash your hands afterwards. (Robert Heinlein)     
 • Why do writers write? Because it isn't there. (Thomas Berger)    
 • The process of translating comprises in its essence the whole secret of human understanding of the world and of social communication. (Hans Georg Gadamer)    
 • If my doctor told me I had only six minutes to live, I wouldn't brood. I'd type a little faster. (Isaac Asimov)     
 • The best way to become acquainted with a subject is to write a book about it. (Benjamin Disraeli)    
 • Writing well means never having to say, 'I guess you had to be there.' (Jef Mallett)    
 • The skill of writing is to create a context in which other people can think. (Edwin Schlossberg)     
 • Western Europe owes its civilization to translators. (Kelly Louis)    
 • Language is an art, like brewing or baking. (Charles Darwin)    
 • Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after. (Anne Morrow Lindbergh)     
 • The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place. (George Bernard Shaw)     
 • I was working on the proof of one of my poems all the morning, and took out a comma. In the afternoon I put it back again. (Oscar Wilde)    

eindredactie en verhalen in 3D

Sonja met een schroevendraaier… Doe ik wel eens werk buiten mijn comfortzone? Die foto geeft gelijk het antwoord. Deze week heb ik twee bijzonder uitdagende opdrachten afgerond en ondanks halsbrekende toeren met gereedschap ging dat helemaal goed.

Gastvrij Zeeland
Woensdag 5 april werd tijdens Gastvrij Zeeland in de regio Schouwen-Duiveland de ‘Gastvrij Zeeland’ gepresenteerd. VVV Zeeland vroeg mij om dit corporate magazine voor hen en TUA-partners N.V. Economische Impuls Zeeland en Kenniscentrum Kusttoerisme te verzorgen. Het magazine moet er onder andere voor zorgen dat recreatie- en toerismeprofessionals beter bekend worden met de producten en diensten van TUA.

Inhoudelijk sterk en snackable
Een redactieraad vol leuk volk van de drie organisaties fungeerde als steun, grote inspiratiebronnen, tegenlezers en toeverlaat. Samen hebben we de onderwerpen vastgesteld. Een mix van sterke inhoudelijke artikelen over kansen voor Zeeuwse ondernemers in de recreatiesector en ‘snackable’ inhoud die voor wat lucht tussendoor zorgt.

Eindredactie en samenwerkingen
Naast de eindredactie verzorgde ik ook de gewone redactie. Interviewen, foto’s regelen en teksten schrijven. En toen moest het blad nog even gemaakt worden. Dat mooie Land in Zee ontwerp komt van Jan van Broekhoven en de coverfoto van de onnavolgbare Ruden Riemens. Dat het drukwerk zo zalig glanst, komt door Media 58. Het is een heel gaaf blad geworden en ik heb ervan genoten om voor het eerst van mijn leven eindredacteur te zijn. Logisch wel, met al die fijne samenwerkingsverbanden.

Je kunt de 'Gastvrij Zeeland' in zijn geheel bekijken op de zakelijke site van VVV Zeeland.

Metamorfose VVV-Inspiratiepunten
Maar wat heeft die schroevendraaieractie nou met het geheel te maken? Die hoort bij het tweede hoogtepunt van de week: de opening van twee nieuwe VVV-Inspiratiepunten in Oostkapelle en Kamperland. Daar ben ik samen met projectleider Martijn Kapel sinds oktober mee bezig geweest. 

Verhalen in 3D
Eerder schreef ik al de teksten voor VVV-Inspiratiepunt Domburg, maar dit keer werkte ik mee aan het hele proces. Samen met allerlei belangengroepen en betrokkenen uitzoeken welke verhalen verteld moeten worden en vervolgens bekijken hoe je dat met tekst, film, beeld en interactives voor elkaar kunt boksen. Het spannende is dat je zo echt communiceert in 3D. Mensen wandelen door je verhaal.

Foto’s, screens en vitrines
In beide VVV-Inspiratiepunten vind je nu wanden vol grote foto’s, touchscreens, verhalen en inspiratie. Een van mijn favoriete stukken is de vitrinewand in Kamperland. Vanwege de geinige en mooie objecten die er tentoongesteld staan, maar ook vanwege het feit dat ik de virtines allemaal eigenhandig open- en dicht heb geschroefd om die objecten er te plaatsen. Wie had dat nou ooit gedacht? Als ik er dan nog bij vertel dat ik vlak voor de opening van Oostkapelle ook nog een stofzuiger ter hand heb genomen, wordt het bijna ongeloofwaardig, maar als de projecten maar leuk genoeg zijn, doe ik zelfs dat soort gekke dingen.

Hier onder een foto-impressie van de VVV-Inspiratiepunten (foto's: Bart van der Putten) en de openingen. Tip: sla de foto's over en ga ter plekke kijken. Het is zo gaaf!